Systém smrti

Důležitá oznámení, pravidla, ...

Systém smrti

Příspěvekod Feiwill » 06 led 2008 23:50

Oltáře:

Za běhu serveru se postava po odlognutí nepřemisťuje - po opětovném přihlášení ji najdete tam, kde jste ji posledně zanechali.

Restart serveru (koná se obvykle jednou za pár dní) postavu přesune k oltáři, k němuž je připoutaná její duše. Oltáře jsou roztroušené po celém světě (např. ve městech a u významných dungů) a každá postava je připoutaná právě k jednomu oltáři (pokud připoutaná vůbec je - viz dále). Připoutat postavu k oltáři můžete jednoduše tak, že se u oltáře pomodlíte, což je blesková akce nevyžadující žádnou speciální přípravu ani podmínky; jde čistě o formalitu. Postava je připoutána u toho oltáře, u něhož se pomodlila posledně.

Nově vytvořené postavy nejsou připoutané nikde a namísto u oltáře se objevují v Chrámu Arkhalie (místo, kudy nové postavy přichází do světa), odkud se dá snadno dostat do Loftenwoodu - "startovního" města. Ovšem pozor:

Všeobecně platí, že objeví-li se postava z jakéhokoli důvodu v Chrámu Arkhalie a přitom má 0 nebo 1 bod zkušenosti (XP), ztratí z inventáře všechny předměty i peníze. Za tyto ztráty není možné požadovat náhradu od DM. Proto po vytvoření nové postavy dbejte na to, aby byla někde připoutaná a pokud možno měla nějaký ten XP. Pokud se dostanete do situace, kdy by vás osudová kombinace XP a nepřipoutanosti ihned po lognutí do hry připravila o inventář, ozvěte se na fóru a s postavou nehrajte, dokud to nějaké DM nevyřeší.
Naposledy upravil Feiwill dne 07 led 2008 01:03, celkově upraveno 2
Feiwill
Level 29
 
Příspěvky: 946
Registrován: 30 pro 2007 00:00
Bydliště: Morava

Příspěvekod Feiwill » 07 led 2008 00:54

Smrt, hroby:

Pokud postava zemře, objeví se na hřbitově (jiný hrbitov než ten se zombíky u Loftenwoodu) s plnými životy. Hřbitov je klasická non-PvP zóna, odkud se můžete buď strategicky odportnout nebo vejít do tamějšího portálu, který vás přemístí k oltáři, kde jste postavu posledně připoutali.

Na místě úmrtí je ihned po respawnu vaší postavy vztyčen hrob. Hrob nese jméno postavy, které si může každý přečíst. V hrobu postava zanechá část svých peněz a za jistých okolností i část XP (zkušeností; viz dále). Pokud postava měla alespoň jeden bod v okrádání, zůstane po ní v hrobu navíc s jistou pravděpodobností nějaký kradený předmět z inventáře (za předpokladu že postava nějaký má). Pokud se postava k hrobu vrátí a pomodlí se u něj, získá zpět peníze, polovinu ztracených XP a případné ztracené předměty (postavy s okrádáním). Každý hrob může být kýmkoli rozbit. V takovém případě po hrobu zbudou peníze a případné předměty, ale hráč, kterému hrob patřil, přijde o možnost získat zpět část ztracených XP.

Objem XP ztracených při smrti se odvíjí od lvlu postavy. Čím vyšší lvl, tím víc XP ztratíte. Na 40. lvlu přijdete smrtí o 4000 XP.

Na neepickém lvlu není možné smrtí snížit lvl postavy. Pokud by postava měla přijít o tolik XP, že by jí to snížilo lvl, její hodnota XP se zastaví na minimálním objemu XP pro daný lvl a k dalšímu snižování XP smrtí už nedochází. Na epickém lvlu je možné smrtí přijít o lvl (hranice lvlů se zde při odpočtu XP ignorují).

Další funkcí hrobů je jejich schopnost za asistence další osoby teleportovat k sobě dotyčnou zesnulou osobu, a to naprosto odkudkoli. Vžité označení pro tento proces je jednoduše přivolání k hrobu. Po přivolání postavy k jejímu hrobu hrob mizí a zůstávají po něm na zemi jen obsažené peníze (a případné předměty). Je možné přivolat postavu jen k jejímu hrobu. Přivolat zesnulého k hrobu může pouze klerik, druid nebo bard (stačí 1 lvl některého z těchto povolání), který je s přivolávaným nebožtíkem v partě. Přivolávat zesnulou postavu nelze v boji. Něčí pokus o přivolání vaší postavy k hrobu můžete zamítnout (hra se vás předem zeptá).

Jedna postava může mít ve světě nejvýše jeden hrob. Pokud postava zemře opakovaně a měl by vzniknout na novém místě smrti druhý hrob, je vztyčen, přičemž předchozí hrob je zničen (zanechávajíc po sobě na zemi svůj hmotný obsah - peníze/předměty).

Po odlognutí postavy její hrob, existuje-li, zůstává na místě. Restart serveru zruší všechny hroby.
Feiwill
Level 29
 
Příspěvky: 946
Registrován: 30 pro 2007 00:00
Bydliště: Morava


Zpět na Důležité informace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník